Предполагам, че се сещате за тези ботуши от филма „Pretty Woman”. Тези обувки са със сигурност в списъка с любимите обувки и на Ариана Гранде. Тези магически ботуши, които перфектно издължават краката харесват също всички известни трендсетърки и модни редакторки. За какви обувки става въпрос? Разбира се, че за ботушите над коляно, които първо се появиха по модните дефилета, а сега покоряват i улиците на големите градове. Как да ги носите? Кои най-модерни модели можете да намерите в obuvki.bg? За всичко това ще прочетете в тази статия.

Чизмите над коляното са един от най-горещите трендове за есенно-зимния сезон на 2020/2021.

Модерни ботуши над коляното – как да ги носим?

Когато Джулия Робъртс, като красавицата pretty woman, се появи на големия екран с ботуши над коляното, определи един от най-големите трендове на 90-те години. Високите чизми се появиха по време на есенно-зимните седмици на модата, които предвещаваха модните тенденции за 2020 година, напр. на модните ревюта на марки като Sacai, Prada или Versace. Все по-често можем да ги видим на снимки не само по улиците, но в Instagram профилите на известните инфлуенсърки. Каква е причината толкова да харесват жените тези обувки? С тези ботуши дългият пуловер и обикновения клин създават една изтънчена и женствена стилизация, като допълнително… страхотно издължават краката.

Филмовите инспирации от предишни епохи са известен начин за създаване на оригинални стилизации, което практикуват и най-големите звезди. Вие също можете да черпите идеи, в този случай от култовия стайлинг на Джулия Робъртс от филма „Хубава жена“. Не забравяйте обаче, че великата актриса играеше в филма ролята на проститутка, така че, за да създадете още по-добър от нейния стайлинг, си струва да наметнете върху елегантната си рокля сако с кройка оувърсайз или широка жилетка.

Световните модни дефилета показват, че ботушите на коляно изглеждат страхотно с къси поли и шорти и вързани небрежно на кръста мъжки якета.

Джеръми Скот, който е смятан за един от дизайнерите, които обичат да си “играят с модата”, в типичен за себе си стил представя трендът на ботушите над коляно по забавен начин. Ботушите с металически оттенъци съчетава с футуристични рокли с кройка на сако.

Трендсетърките от своя страна пренасят тази модна тенденция по улиците на големите световни столици на модата, като по този начин показват, че ботушите над коляното изглеждат страхотно дори тогава, когато не откриват нищо от крака, носейки ги върху тесни панталони с къси палта или вталени якета. Женствено и с класа.

Модерни ботуши над коляното – преглед на асортимента в obuvki.bg

Ако представените по-горе инспирации Ви подтикнаха към това и Вие да се отдадете на тренда на ботушите над коляно, имам специално избрани за Вас предложения на модерни чизми, които можете да намерите в интернет магазин obuvki.bg.

6146

От ляво, горе: чизми на дебел ток марка Gino Rossi, ботуши с апликация марка Patrizia Pepe, чизми с цвят карамел марка Marciano, ботуши с набръчкан ефект Eva Minge и чизми марка Pollini

Ако най-много Ви харесаха ботушите на тънък ток, прочетете статията на моята колежка за тях.

Autor

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.