Всяка зима сценарият се повтаря – зимните Ви обувки пропускат вода? Решение на проблема могат да бъдат гумените ботуши. Ако все пак се опасявате, че гумата, въпреки, че е непромокаема, все пак хладинее, прочетете тази статия, за да разсеете съмненията си. Има начини, които ще Ви позволят да носите гумени ботуши през зимата. Краката Ви ще бъдат сухи, но и ще Ви бъде топло.

Прочетете този текст, за да научите, дали гумените ботуши могат да бъдат подходящи обувки за зимата.

Гумени ботуши за зимата с подплата

Добрата новина за феновете на практичния стил с доза английски look е, че дамските гумени ботуши се срещат и в отоплени варианти. Тези модели са идеални за ежедневните зимни стилизации. Добре стоят не само с вълнено пончо, но и с късо пухкаво еко (разбира се) палто. С тях можете да бъдете сигурни, че стъпалата ви няма да мръзнат и със сигурност ще бъдат сухи дори и при мократа “киша” по улиците.

Гумени ботуши с допълнителен чорап

Ако сте си харесали гумени ботуши, кoито нямат подплата, не се притеснявайте. Някои производители шият също отделно топли чорапи от полар, които можете да слагате и изваждате от ботушите в зависимост от времето навън. Една от марките, която се е погрижила за това е култовата марка Hunter. Благодарение на това можете да обувате гумените си ботуши дори и когато е по-топло без чорап, и по този начин да имате едни универсални обувки за цялата година.

Гумени ботуши и допълнителни топли чорапи?

Друг вариант е да обувате допълнителен чифт чорапи през зимата, но това не винаги ще Ви гарантира достатъчно топлина. Помнете в гумените ботуши да слагате памучни чорапи за правилна циркулация на въздуха. В противен случай краката Ви ще е потят и ще постигнете точно обратния ефект – краката Ви ще мръзнат при ниските зимни температури. Затова, ако наистина искате да носите гумени ботуши през зимата, изберете един от горните два варианта.

В случай, че искате гументе Ви ботуши да Ви служат а по-дълго, а не само за един сезон, прочетете статията относно правилната им поддръжка.

Autor

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.