Както се казва – най-лошото време е преходното. Тогава не сме напълно сигурни какво да носим. Въпреки, че температурите са вече по-високи, все още има риск от внезапно захлаждане или валежи. Какви дамски обувки ще бъдат най-подходящи като обувки за преходния сезон? Можете да прочетете за това в тази статия.

Вечните боти, все по-популярните кубинки или ботуши, но без отопление? Вижте нашите предложения преходни обувки за жени.

Дамски преходни боти

Ботите, не без причина са класика в дамския гардероб. С поне един чифт класически кожени ботуши е много по-лесно да създадете капсулен гардероб. Те ще бъдат подходящи за много стилизации и за преходното време.

Най-добро предложение обаче ще бъдат моделит от гладка (лицева, еко или лакирана кожа), без допълнително отопление. Те няма толкова лесно да се мокрят като велурените обувки, а при по-ниските температури просто сложете по-дебели чорапи.

Сникърси над глезена

Много от моделите дамски сникърси, които са символ на стрийтуеър стайлинга са над глезена. Това ги прави подходящи за променливото време. Въпреки, че са по-леки от типичните трекинг обувки, те все пак ще предпазят краката от студа. Подобно е и при ботите – препоръчваме Ви моделите от лицева или еко кожа. Благодарение на по-високата сая евентуалният дъжд няма да Ви попречи да продължите разходката си.

View this post on Instagram

🐻

A post shared by Laura Matuszczyk (@horkruks) on

Кубинки в преходен вариант

Със сигурност сте забелязали, че кубинките и особено тези на марката Dr Martens, през последните сезони се завърнаха в началото на списъка на най-популярните трендове. Тази ситуация не се е променила и до сега – кубинките на dr. Martens са едни от най-модерните обувки за сезон пролет-лято 2020 г. Те са страхотни също и като преходни обувки, защото нямат отопляне, но твърдата и здрава кожа, от която са направени, предпазва краката от променящите се метеорологични условия.

View this post on Instagram

Black on black on black 🧔🏻

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez) on

Гумени ботуши в кежуал стил

В нашия блог вече не веднъж сте чели за гумените ботуши. Защото тези обувки – освен, че са водоустойчиви – са стилни и модерни. Преди години доказа това Кейт Мос, която съчета зелените гумени ботуши марка Hunter с тесни дънки и сака. Това съчетание все ще е топ и определено ще бъде подходящо за преходното време.

Знаете ли, че…?

Винаги можете да си купите към гумените ботуши допълнителни чорапи от полар, с които ще Ви бъде топло през зимата.

Ботуши без отопляема подплата

В моят списък с целогодишни дамски обувки са и ботушите. Тези, които ще Ви послужат целогодишно, а и в преходното време са моделите без отопление. През зимата можете да ги носите с допълнителни чорапи. Велурените модели ще бъдат подходящи и за лятото, особено с ефирни рокли. Ако искате да Ви послужат и в преходния период, не забравяйте предварително да ги импрегнирате.

Автор

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.