Ваканцията вече мина, така че е време малко по малко да обърнем внимание на предстоящите месеци и модните тенденциите за сезон Есен-Зима 2020/21. Какви есенни дамски обувки се появиха на последните модни ревюта в най-новите колекции на топ дизайнерите? По-долу ще намерите 10 модела, които ще бъдат хит за предстоящия сезон. Готови ли сте?

Синджири, намачквания и обувки в стил granny chic – всичко това е само част от модните есенни тенденции за сезон Есен-Зима 2020/21.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: обувки със синджири

Съвсем наскоро писах статията за чанти със синджири, които станаха хит сред блогърките и инфлуенсърките. Нямаше нужда от много време и този тренд стана актуален и за обувките. По модните дефилета тенденцията за обувки със синджири и синджирчета беше доста изразителна. Това са първият модел обувки, които ще бъдат актуални за сезон Есен-Зима 2020/21.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: чизми до средата на бедрата

Любимите обувки на Ариана Гранде, или чизмите с намачкан ефект се завръщат. И то в един велик стил, защото се появиха по модните дефилета на всяка модна столица. Цветът и формата бяха по-скоро без значение, а дизайнерите се водеха от един основен принцип: трябва да стигат до половината на бедрата. Тези обувки бяха хит с оувърсайз пуловери, носени като есенни или зимни рокли.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: обувки с дантела

Какво ще кажете за есенни обувки с дантелени декорации? Това е едно предложение преди всичко на модна къща Dolce&Gabbana. За да бъде по-различно, нежните дантели украсяват не само обувките на ток и балеринките, а и сникърсите. Според тази идея те трябва да се носят с декоративни чорапи до кокалчето.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: бижутерийни обувки

Да останем при колекцията на марка Dolce&Gabbana, в която си струва да обърнем внимание на обувките с бижутерийни декорации, които допълват стилизацията като част от бижутерията. Този тип обувки забелязахме на модните дефилета на марки като Oscar de la Renta и Dolce & Gabbana (сандали с лъскави каишки и за двете марки), Gucci (обувки на ток покрити с панделки), Loewe (ефектни брошки на закопчалките на модела Mary Jane), Rodarte (обувки на висок ток с стил Кари Брадшоу).

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: обувки с квадратни върхове

Обувките, които бяха на мода миналата есен и които ще бъдат топ и през сезон есен-зима 2020/21, са определено моделите от типа square toe, тоест тези с квадратни върхове. Разликата е тази, че през изминалия сезон формите бяха по-предпазливи, а тази година дизайнерите наблегнаха на този модел. Така, че колкото са по-квадратни върховете на есенните ви и зимни обувки, толкова по-модерно.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: туристически обувки на ток

През есента и зимата на 2020/21 марката Moschino определено предлага да се носят добре познатите жълти туристически обувки, но в доста противоречиво издание, защото…на токчета. Тази тенденция се появи преди няколко години в дамската мода, но не беше приета с твърде голям ентусиазъм. Е, може би този път ще бъде по-различно?

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: обувки на висок ток с връзки

Модната къща Chanel основава цялата си последна колекция върху един водещ тип обувки: обувки с връзки с черни върхове. Този интересен вид женствени обувки е елегантно предложение за Коледа, карнавал или за всеки ден за дамите, които не се страхуват от високите токчета.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: обувки в цвета на чорапогащите

Ако харесвате стилизациите, със сигурност ще ви хареса новата колекция на Max Mara. Тук дизайнерите отидоха една крачка по-далеч. Става въпрос за сандалите на висок с тънки чорапогащи. Те доказват, че през сезон Есен-Зима 2020/21 най-модерен цвят сандали ще бъдат тези… с цвета на чорапогащите!

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: обувки в телесен цвят

Обувките в телесен цвят се появяват всяка година в есенно-зимните колекции. Този път според модна къща Burberry, топ-предложението ще бъдат обувките на висок ток в телесен цвят и боти и ботуши с геометрични токчета. Тази година избирайте лицевата кожа вместо велурената и съчетавайте този тип обувки с други дрехи в бежовата гама.

Модни тенденции Есен-Зима 2020/21: боти с широка горна част

Какво ще кажете за Dior? Там от своя страна, наред със стилизациите изпълнени с цветове, отново се появяваха кожените боти с широка горна част до средата на прасеца. Това е една интересна промяна след предишните сезони, когато доста прилепналите модели бяха водещи не само по модните подиуми, но и по улиците.

Автор

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.