Защо си заслужава да имате в гардероба си чанта тип портмоне?

2 мин.

Много може да се говори за чантата тип портмоне, но със сигурност не можем да кажем, че това е ежедневна чанта. Този аксесоар е запазен за по-официални вечерни излизания и се съчетава перфектно с елегантни рокли. Така че, ако планирате да присъствате на бал, сватба или специална вечеря в близко бъдеще, чантата тип портмоне обезателно трябва да допълни Вашата визия.

Проверете как и къде да носите тази малка, класическа чанта.

Какво е чанта тип портмоне?

Много хора мислят, че някои малки чанти са именно тип портмоне. Това обаче не е вярно. Една от най-важните характеристики на чантата тип портмоне е фактът, че тя няма дръжки. Тя е вид вечерна чанта. Друга нейна отличителна черта е това, че тя е малка по размер. Тъй като това е модел за официални случаи, в нея можете да съберете само най-необходимите неща. Чанта от този тип не е практична, но пък е много ефектна.

Както се досещате, името на чантата тип портмоне идва от малкия ѝ размер и плоска форма. Това означава, че много модели чанти се закопчават с копчета тик-так. Дизайнерите обаче все по-често се отклоняват от това правило и чантите тип портмоне с цип също са широко достъпни. Що се отнася до формата, тези чанти обикновено са правоъгълни, въпреки че много производители предлагат и кръгли.

5448

Вижте подобна чанта тип портмоне на марката Furla

Как да носим чанта тип портмоне?

Чанта без дръжки ви се струва малко смущаваща, защото не знаете как да я носите и как да я използвате за различни стилизации? Имате три възможности:

  1. да я държите в ръка – най-класическият начин да включите този вид чанта към официалната си визия. Чантата трябва да бъде наистина малка, за да бъде удобна за носене;

  1. да я носите под мишница, като я притискате с лакът към тялото си – тогава можете да си позволите малко по-голям размер;

  1. да изберете чанта тип портмоне с каишка за китката. Някои модели имат такава, за да може да се придържа чантата по-удобно.

Знаете ли, че…?

Чантата тип портмоне навлиза в дамската мода още през XIX век.

За какви стилизации е подходяща чантата тип портмоне?

Доскоро тази малка дамска чанта беше единственото задължително допълнение към вечерния тоалет. Нищо чудно, че много жени все още избират този вид чанта за абитуриентския бал, за сватби и дори за новогодишната нощ. Все по-популярни стават и официалните плик чанти – особено с дръжка тип синджир. По-подробно за това, защо си заслужава да имате в гардероба си плик чанта, можете да прочетете в друга моя статия.

5449

Чантата тип портмоне може да бъде идеален аксесоар и характерен елемент от облеклото. Така че, ако облечете рокля в нежни тонове, заложете на чанта в по-ярък цвят, златна или сребърна. Струва си да споменем, че чантите с малки размери ще бъдат много по-подходящи за бал или сватба.

От друга страна, по-големите чанти идеално отговарят на бизнес стилизациите. Съчетани с риза, панталон или пола тип “молив”, те ще бъдат интересен акцент за официалното облекло. Тези чанти, поради елегантния си характер, няма да са подходящо допълнение към облекла в спортен стил.

Препоръчано за Вас
logo signet
Абонирайте се за нашия бюлетин...За да получите 18 лв. отстъпка за първи покупки!