Знаете ли, че връзките за обувки имат почти толкова дълга история, колкото самите обувки? Въпреки това, можем да се обзаложим, че малцина от нас знаят, че различните начини за нанизване на връзките в обувките, могат да им придадат напълно различен характер! Как да нанизваме връзки на официални обувки за елегантен костюм, а как на спортни обувки? Ето отговорите!

По-долу ще Ви покажем 5 от начините за нанизване на обувки за различни случаи.

Нанизване на връзки за елегантни обувки за костюм

Ако искате Вашите официални обувки да изглеждат наистина добре, първо обърнете внимание на връзките, които ще подберете.

534

Връзване на официални обувки

Най-добри ще бъдат тънки, кръгли връзки с восъчно покритие. Благодарение на това, те няма да се мачкат и огъват. В този случай, най-добре изглежда така нареченото хоризонтално нанизване на връзки, което виждате на снимката, където нанизаните връзки отгоре се виждат като наредени една след друга ивици.

Стилистите съветват

Искате класическите Ви обувки тип оксфорд да придобият по-неформален вид? Изберете връзки в контрастен цвят за тях и ги нанижете по кръстосан начин!

Нанизване на връзки за спортни обувки

Маратонките са обувки, които от няколко сезона се носят и по съвременен начин – не само с класически дънки, но и с панталони с ръб и широки тениски. Ако искате да подчертаете модерния стил на тези обувки, можете да нанижете връзките им по по-съвременен начин.

535

На снимката по-горе виждате т.нар. начин “на кръст” за нанизване на връзки. Най-удобният вариант за спортните обувки, които имат гайки вместо дупки.

Как да нанизваме връзки на кецове?

Ако обичате да носите класически кецове над глезена, със сигурност знаете, че постоянното им връзване и развързване може да бъде проблемно.

536

Ефектен начин за връзване на кецове

Какво можете да направите, за да разхлабвате лесно връзките на кецовете всеки път, когато трябва, без да ги издърпвате от дупките? Нанижете ги на кръст, но с тънки връзки с восъчно покритие, като тези за елегантните обувки. Тогава те имат повече място в дупките и много лесно се връзват и отвързват.

Как правилно да нанижем връзките за туристически обувки?

Трекингът представлява дълги преходи в планината, които изискват подходящи обувки. Не всички обаче осъзнават важността на нанизването на връзките на обувките за трекинг, и това колко важно е то за комфорта и безопасността в планината!

Тук не става въпрос само за това, че хлабаво вързаните връзки носят риск от препъване в тях. Начинът на слагане на връзките на туристическите обувки трябва също да се съобрази и с това, колко стръмен е теренът.

537

Връзване на туристически обувки

За по-стръмните повърхности, връзките трябва да започват близо до пръстите и да стягат добре стъпалото. А ако възнамерявате да се движите по по-плоски участъци, оставете първата двойка дупки свободни. Повече за подходящия подбор на туристически обувки можете да прочетете тук.

Обувки в мъжки стил за жени

Харесвате обувки в класически елегантен мъжки стил, но не знаете как да нанижете връзките, за да изглеждат по-женствено?

Вместо класически връзки за обувки, нанижете сатенени панделки или други широки ленти в контрастен или с цвета на обувките нюанс. Обувките с панделки не само ще изглеждат елегантно, но и завързани на декоративни панделки, ще ги направят очарователни и женствени, за да паснат и na роклите Ви.

Автор

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.