Въпросът как и с какво да носите боти без да скъсите фигурата си, се повтаря постоянно по интернет форумите. Широко известно е, че начинът по който виждаме често зависи от… начина, по който гледаме. Понякога е достатъчно само умело да изберете стила, за да надхитрите природата и да прикриете недостатъците си. В крайна сметка дизайнерите продължават да повтарят, че модата също може да е средство за манипулация!

Вижте моите 5 напътствия, благодарение на които ще научите как най-добре да носите дамски боти. Ще Ви призная, че тайната е в детайлите.

Как да носите боти без да скъсите фигурата си?

Начин 1. Игра на цветове

Основното правило е просто: за да избегнете оптическото отрязване на глезена и по този начин да издължите краката си, струва си да изберете панталони или чорапогащи с цвета на обувките. Просто облечете черни тесни дънки с черни боти, за да постигнете една линия, която не нарушава пропорциите на фигурата. Пазете се от контрастни комбинации и със сигурност ще постигнете желания ефект.

Помнете!

Колкото по-контрастно е съчетанието, толкова по-къси ще изглеждат краката.

6263

Съгласно златното правило, изберете боти с цвета на панталоните.

Начин 2. Токчето контра фигурата

Определено не е мит, че високите токчета издължават оптически краката и повдигат дупето. При високите обувки мускулите работят по съвсем различен начин. Прасците и бедрата са стегнати, което от своя страна променя стойката ни и езикът на тялото. Ако искате да издължите оптически фигурата си, изберете си дамски боти на ток. Нужни са само няколко сантиметра, за да изтъните краката си.

Начин 3. Всички боти са различни

Все още не сте сигурни как да носите боти, за да не скъсяват фигурата Ви? Ако сте ниски, съветвам Ви да се откажете от масивните обувки с богати орнаменти. Внимавайте също с платформите, закопчалките и капсите. Гладките боти с прав или конусовиден ток ще са най-добрият избор. Заострените върхове ще издължат допълнително фигурата.

Стилистите съветват

За да издължите визуално краката си, изберете си боти с V-образно изрязване отпред. Саята на този модел деликатно покрива стъпалото отстрани, като не създава една права линия разграничаваща крака от обувката.

6264

Дамските боти Caprice издължават оптически краката, благодарение на изрязаното деколте.

Начин 4. Боти с рокля и пола

Често срещам въпроса, как да съчетавам дамски боти с рокля или пола. Има едно универсално правило, което си струва да се спазва, а именно: дрехата трябва да стига ДО коляното (максимално до средата му). Прекалено дългата пола или рокля само ще скъси краката. Изключение са моделите с макси дължина, които цялостно или от части скриват обувките.

6265

Харесват ли Ви черните дамски боти от снимката? Това са моделите на SERGIO BARDI и EVA MINGE.

Начин 5. Ами крачолът?

Тесният крачол изглежда най-добре прибран в обувките или леко подгънат над тях. Ако имате по-масивна фигура и не сте високи, избягвайте да съчетавате боти с панталони тип кюлоти и широки дънки с дължина до глезена. Можете обаче да носите дълги чарлстони, които да откриват само токчето и върховете на обувките.

С тези 5 лесни съвета, можете да носите боти без да скъсявате фигурата си. Лесно е, нали? И колко полезно!

Автор

Agnieszka Bednarek

Аз съм естетка и ентусиаст на нетрадиционните комбинации и кубинките. Признавам максимата на Салвадор Дали - "основата на всички победи е... облеклото!" Всеки ден изследвам тайните на шивачеството и плетивото. Определям това, което е неопределено.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.