Кога могат да се носят обувки без чорапи? Разсейваме съмненията!

2 мин.

Често ме питат дали е подходящо да се носят обувки без чорапи. Съмненията по интернет форумите се увеличават както от естетическа, така и от хигиенна гледна точка. Щом сте попаднали на тази статия, значи и Вие имате подобна дилема. Прочетете кои обувки могат да се носят на босо и кога това е приемливо.

Носенето на обувки без чорапи е един от най-горещите трендове при инфлуенсърите. Вижте модата родом от италианските улици!

Обувки без чорапи – да или не?

И да, и не. Носенето на обувки без чорапи има толкова фенове, колкото и противници. Повечето аргументи „против“ цялата идея са свързани с хигиенните проблеми. Известно е, че краката се потят, което предразполага размножаването на бактерии и микроби. Да не говорим за неприятната миризма. Преди да обуете обувките си на босо, трябва да напръскате краката си с подходящ антиперспирант за крака или да използвате дезодорант за обувки. Това е особено важно, имайки предвид, че носим обувки без чорапи предимно лятото, когато е горещо.

5601

Можете да откриете дезодоранти за крака и обувки в obuvki.bg.

Откъде идва модата да се носят обувки без чорапи? Тази тенденция се разпространява в слънчева Италия. Мъжете там често ходят с мокасини или лоуфъри без чорапи по горещия асфалт, излъчвайки непринудена небрежност. Виждаме също все повече и повече снимки на мъже с открити глезени и навити нагоре крачоли на панталоните.

Ако тази модна тенденция Ви харесва, но все още сте загрижени за хигиенните аспекти, има едно просто решение. Поканете invisible socks в гардероба си, т.е. чорапите тип терлик. По този начин ще предпазите кожата на краката си от бактерии и възможни ожулвания. Чудите се къде можете да купите чорапи тип терлик за жени и за мъже? Още днес постете сайта obuvki.bg и намерете идеалния чифт!

Могат ли да се носят обувки без чорапи?

За предпочитане по време на неформални срещи или ваканционни пътувания. По-голямата част от наръчниците по savoir vivre съветват да не носите обувки без чорапи за работа (или за интервю), сватбена церемония или официален банкет. Колкото по-официален е поводът, толкова по-незаменими са чорапите. Това е доказано в една от нашите статии, които Ви препоръчвам да прочетете.

5602

Не всички модели обувки могат да се носят на босо. Идеални ще бъдеа лоуфърите и мъжките мокасини.

Кои модели обувки се носят задължително с чорапи?

Както съветват стилистите, можете да откриете глезените си, като обуете мокасини, обувки с катарами или лоуфъри. На някои модели просто не отиват високите чорапи! Тук става въпрос за моряшките мокасини, еспадрилите или – за жените – балеринките. Понякога пък чорапите просто не отиват на късите панталони или бермудите. Обърнете внимание, че трендсетърите най-често показват глезените си, като обуват маратонки или кецове на известни марки.

5603

Какво мислите за мъжките обувки Vans без чорапи?

Въпреки всичко не забравяйте, че модата обожава екстравагантността и често разчупва клишетата. Противно на утвърдените схеми, по модните подиуми често можем да видим обувки на ток с чорапи, а понякога дори сандали. По-подробно по темата можете да прочетете в друг наш текст: Сандали с чорапи – контроверсният дует покорява модните подиуми.

Препоръчано за Вас
logo signet
Абонирайте се за нашия бюлетин...За да получите 18 лв. отстъпка за първи покупки!