Вероятно не веднъж сте били свидетели на невероятни оптически илюзии. Чудили ли сте се тогава, как стават тези трикове? А може би, самите Вие сте правили фокуси? Повярвайте ми, магията не съществува! Понякога няколко прости трика са достатъчни да заблудят човешкото око. Овладейте изкуството на илюзията. В тази статия ще ви покажем, с кои обувки краката ви ще изглеждат по-слаби. Абракадабра, хокус-покус … четете по-нататък!

Всяка от нас мечтае за “крака до небето”. Ако все пак природата случайно не е прочела мислите ви, не унивайте. Съществуват трикове, благодарение на които ще постигнете и това!

Кои обувки издължават краката? Обувките с високи токчета

Нищо така не поправя пропорциите на фигурата като високите токчета. Те “прибавят” сантиметри към ръста и по този начин всяка жена изглежда по-стройна. За да подсилите този ефект просто изберете високи обувки в телесен цвят. Цвета на обувките ще се слее с цвета на тена ви, като по този начин успешно ще създаде впечатлението за по-дълги крака. Най-важното, обаче е, че бежовите обувки подхождат почти на всичко. Можете да ги обуете както със сини дънки, така и с официална коктейлна рокля. С какво още можете да ги съчетаете? Прочете повече в друга наша статия!

Стилистите съветват

Още по-добър ефект ще постигнете с обувки със заострени върхове отколкото със заоблени. Не се съблазнявайте от обувките с каишка около глезена – този модел оптически скъсява крака.

541

С какви обувки краката ни изглеждат още по-стройни? Най-добър ефект ще постигнете с високи обувки в телесен цвят.

Не само токчетата притежават тези изключителни свойства. Не по-малко добри са обувките на платформа, масивен ток или удебелено ходило. Те ще бъдат по-удобни от високите токчета, а вашите краката … също ще се издължат!

Цветът е от значение!

Не забравяйте, че когато избирате обувки, с които искате краката ви да изглеждат по-стройни, не е важен само моделът, но и цветът. Избягвайте контрастните цветове, например, като комбинирате светли обувки с тъмни чорапогащи – ще постигнете точно обратния ефект. Към черни чорапогащи най-добре обуйте черни обувки. За да подсилите илюзията за по-дълги крака, изберете чорапогащи със заден ръб като на снимката по-долу.

542

Хареса ли Ви ефектът от снимката? Потърсете обувки, с които да го постигнете.

Стилистите съветват

За да “изтъните” глезена си, изберете обувки без много декоративни орнаменти или напречни ивици. По-подходящи ще бъдат моделите с отвесни орнаменти като напр. ципове.

Кои боти и ботуши изтъняват оптически краката?

Не е лесно да се ходи на високи токчета през зимата. Значи, кои обувки по това време на годината ще успеят да издължат краката ви? За да се чувствате не само комфортно, но и стройно, препоръчвам ви ботуши с широка горна част. Ако се чудите, как да създадете с тях свой собствен индивидуален стил, ви насочвам към една от моите предишни статии. Ако пък си търсите боти, за да създадете същия ефект, изберете класическите модели в черен цвят с танк подметка или на платформа.

Илюзията е страхотно оръжие, използвайте това, за да повдигнете самочувствието си!

Автор

Agnieszka Bednarek

Аз съм естетка и ентусиаст на нетрадиционните комбинации и кубинките. Признавам максимата на Салвадор Дали - "основата на всички победи е... облеклото!" Всеки ден изследвам тайните на шивачеството и плетивото. Определям това, което е неопределено.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.