Топлото време наближава, вече е пролет, а скоро ще бъде и лято. Въпреки, че времето е още хладно модните трендове винаги изпреварват годишните времена. Освен зa редицата дамски инспирации, които предвещават какво ще бъде модерно през следващите месеци, си струва да обърнете внимание и на мъжките модни тенденции. Улиците и подиумите на градовете, считани за модни столици са пълни с модни трендове за мъже за сезон пролет-лято 2020.

Класически лоуфъри и мокасини, бели сникърси, каубойски обувки или футуристични ugly shoes? Вижте сами!

Модни трендове за сезон пролет-лято 2020: класически лоуфъри и мъжки мокасини

Имаме добра новина за мъжете, които ценят класическата елегантност и малко вече са уморени от измислените трендове за мъже – през пролетта и лятото на 2020 обувките в кежуал стил ще бъдат топ. Ако имате в гардероба си класически лоуфъри или мъжки мокасини сте в идеална позиция! Ако все още си нямате, време е да започнете да търсите идеалните обувки за сезона.

Постарайте се да разнообразите класическите стилизации с оригинални аксесоари. Костюм с кожена гривна и войнишка барета е супер идея за един модерен look, ако обуете, разбира се, към това класически обувки в убити тонове.

Модни трендове за сезон пролет-лято 2020: бели сникърси

Чудите ли се понякога, кои са обувките, които отиват почти на всяка стилизация? Отговорът е прост: белите сникърси. Няма дрехи, към които не бихте могли да ги обуете. Нищо чудно, че тези обувки вече от няколко сезона не излизат от мода, а сезон пролет-лято 2020 няма да бъде изключение.

Решението, дали ще съчетаете белите сникърси с костюм в пастелни тонове (изключително топ предложение!), или ще ги съчетаете със спортни дрехи, зависи само от Вас.

Модни трендове за сезон пролет-лято 2020: мъжки каубойски обувки

След винаги актуалните предложения е време за нещо, което ще хареса на всички мъже с по-екстравагантен подход към модата. През изминалите сезони каубойските обувки завладяха дамската мода. През идните сезони каубойските обувки ще са супер фешъни и за мъжете, така, че ако сте достатъчно смел, снабдете се с тях още сега.

Мъжките каубойски ботуши и дънките са класическо съчетание родом от американски уестърн. Тези обувки се появиха вече по модните дефилета и в съчетание с класически мъжки костюми.

Модни трендове за сезон пролет-лято 2020: футуристични сникърси в стил ugly shoes

Ако става за въпрос за спортните обувки в стил ugly shoes, които вече доста време са топ, идният сезон предвещава, че колкото по-странни бъдат те, толкова по-добре. Не се страхувайте от преувеличените и изглеждащи на деформирани подметки, ярките цветове и нетипичните решения свързани с връзването на връзките.

Уникален стрийтуерен look можете да създадете, като съчетаете на практика различни по стил елементи като: сникърси и барета.

Автор

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.