Перифразирайки думите на Коко Шанел – модата преминава, коженото яке остава. Това е квинтесенцията на американския стил, непокорната класика, напълно “безчувствена” към бързо променящите се модни тенденции. Имате ли си вече кожено яке в гардероба? Вероятно – да! Но знаете ли, с какви обувки ще създадете един уникален стайлинг? Сега можете да прочетете точно за това!

Изразете своята индивидуалност, като съчетаете уличната мода с елегантния дамси стил. Коженото яке е една идеална база за ежедневни стилизации, използвайте го, за да привлечете погледите.

Обувки за кожено яке. Разнообразете своя casual look!

Черното кожено яке заема челна позиция в списъка на задължителните дрехи за всеки. Музикантите, звездите и всички хора на модата го обожават. Вие сигурно също! Имате безброй причини за това. Една от най-важните, обаче, е универсалният му характер. Успешно ще го комбинирате както с малка черна рокля, така и с изтъркани дънки.

Как да разнообразите своя кежуал стил с вечното черно тип рокерско яке? Лесно е! Към любимите си ластични панталони облечете модната за сезона раирана риза. Подчертайте стайлинга си с цветни сникърси, с които не само ще изглеждате перфектно, но и ще Ви бъде супер удобно.

Знаете ли, че…?

Историята на коженото тип рокерско яке започва още през 1928 година. То е проект на американеца Ирвин Шот, който го кръщава на любимите си пури Perfecto. Названието обаче в последствие не става популярно.

97

Сникърси и кожено яке? Съчетайте ги задължително!

Ако предпочитате, можете да замените цветните маратонки с бели. Контрастните цветове, като черното и бялото, се допълват перфектно. Останете с тесните панталони, а раираната риза заменете с карирана. Само малка промяна и стайлингът Ви от офиса ще стане подходящ и за излизане. Не обичате белите обувки, защото бързо се цапат? Вижте ефикасните начини за почистване!

98

Кои обувки подхождат най-много за кожено яке? Белите сникърси ще бъдат перфектни!

С кецове където и да сте

Трудно ще намерите по-подходящи обувки за кожено яке от класическите черни кецове. Те са олицетворение на уличния стил и градския комфорт. Излизайки с приятели, облечете прави дънки и бяла овърсайз тениска – гладка или с логото на любимата си марка. Вземете необходимите вещи в голяма кожена чанта за рамо, която ще отива на якето.

99

Харесват ли Ви обувките от снимката? Подобни ще намерите тук.

Ако смятате, че горната стилизация е прекалено изчистена за Вас – имам идея! Сменете гладкото кожено яке с яке с нашивки, или дайте да Ви ги зашият.

Важна информация

Не лепете и не зашивайте сами нашивките по коженото якеможете да го повредите! Оставете това на специалистите.

Кожено яке – като елемент от висшата мода

Харесват Ви женствените комбинации и на високи токчета се чувствате идеално? Обувките към коженото яке не трябва да бъдат равни! Сменете спортните обувки с високи токчета. Когато търсите стайлинг за работа, изберете черни сандали на токче и кожена пола под коляното. Облечете копринена, екрю риза, класическо кожено яке и …възхитете колегите си!

100

Черните сандали на ток и коженото яке ще придадат необикновен характер на всяка обикновената стилизация.

Световноизвестните звезди като Фърги обожават “хищния” кожен облик. Просто погледнете снимката по-долу и се вдъхновете от стила на американската певица R&B.

А може боти?

Не Ви харесаха нито сникърсите, нито кецовете, нито обувките на ток? Имам за Вас един авариен изход – черни боти. В зависимост от предпочитанията си, изберете си боти на ток или на платформа. Ако обичате по-интересните варианти, обуйте боти с широки катарами или с капси.

Ако отивате на гости, можете да обуете черни боти от лицева кожа, тесен панталон с висока талия и кашмирен пуловер в пастелни цветове. Отгоре, разбира се, кожено яке! Стилизацията е стилна, но не и без характер. Така ще изглеждате чудесно независимо от случая.

101

Ботите идеално пасват на фактурата на коженото яке.

Имам едно последно предложение за Вас. Отивайки на мач или концерт с приятели, облечете нещо удобно, като боти на плътен ток и кожено яке. Към това облечете дънки с цепки на коленете и удобна по-дълга фланелена риза. Тази стилизация ще ви бъде не само удобна, но и оптически ще издължи фигурата ви.

102

Очароваха ли ви черните боти от снимката? Потърсете ги на obuvki.bg.

Надявам се, че вече знаете кои обувки подхождат най-много на коженото ви яке. Има едно нещо, което искам да ви пожелая – създайте свой собствен неповторим стил. Не се придържайте стриктно към текущите модни тенденции. Не забравяйте, че модата винаги е въпрос на избор, така че извличайте от нея само най-доброто за себе си.

Автор

Agnieszka Bednarek

Аз съм естетка и ентусиаст на нетрадиционните комбинации и кубинките. Признавам максимата на Салвадор Дали - "основата на всички победи е... облеклото!" Всеки ден изследвам тайните на шивачеството и плетивото. Определям това, което е неопределено.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.