Срещали ли сте се със старото суеверие, според което, че който получи обувки като подарък от даден човек с тях ще си тръгне от него? Ако е така, вероятно неведнъж сте се чудили, дали да купите обувки за подарък е лоша поличба или би могла да се счита за вид креативна идея. Както в много други подобни случаи – всичко зависи от случая.

Обувките за подарък могат да бъдат както добра, така и недобра идея. Всичко зависи от това на кого и какви обувки искате да подарите.

Обувки като подарък за суеверни

След горното въведение вероятно вече сте се досетили, че ако човекът, на когото искате да подарите обувки е суеверен, обувките няма да бъдат добра идея. Въпреки това, не винаги познаваме другия човек до такава степен, че да можем да знаем, че той принадлежи към тази група. Можем само да предполагаме.

Обувките няма да бъдат със сигурност добър подарък за човек, който:

  • Е възпитан така и родителите му са го учили че народните поверия и поговорки имат значение. Може би от вкъщи е склонен да смята, че е така.

  • Не се интересува от мода и затова модерните спортни или високи обувки няма да направят впечатление.

  • Ако не знаете с 100 % точния размер. Много лесно тогава обувките да се окажат неподходящи.

1046

Експертите съветват:

Ако имате наистина големи колебания, дали обувките ще бъдат подходящ подарък за определения човек, по самите колебания можете да съдите, че най-вероятно ще е по-добре да изберете друг подарък.

Обувки за подарък за фенове на модата

Има ли случаи, в които обувките ще зарадват този, на когото искате да ги подарите? Определено да! За да уцелите покупката обаче, това трябва да е някой, когото познавате наистина добре. Ако знаете, че се интересува от мода или е колекционер напр. на спортни сникърси или маркови обувки на ток, обувките ще предизвикат радостна усмивка по лицето на този човек.

1047

Доказателства за това, че обувките радват всеки от нас:

За модните ентусиасти /ки, които следят най-новите модни трендове, имат голяма колекция от дрехи, обувки и аксесоари и на които лесно можете да определите стила.

  • Той/Тя е колекционер/ка на обувки – могат да бъдат уникални обувки на ток, спортни обувки или класически модели с история.

  • Той/Тя си пада по стила на известна звезда, инфлуенсър/ка, кино или сериалов герой. Със сигурност обувките на такъв идол ще се окажат добра идея.

След като вече прочетохте статията вече знаете, дали да подарите обувки или не на определен човек – дали идеята е добра или не съвсем. Ако сте решили да купите обувки за коледен подарък, проверете какви модели можете да купите с намаление в нашия интернет магазин obuvki.bg (мъжки и дамски), за да направите една успешна покупка за празничен подарък под коледната елха.

Автор

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.