Моментът, когато решите да изпратите детето си на детска градина, е важен не само за него, но и за Вас самите. Това е първата крачка на малкото ви дете към неговата самостоятелност и първите му приятелства с връстниците. Всички знаем, че подготовката за детската градина няма как да мине без избор на подходящи детски пантофи.

Изборът на детски обувки, с които малчуганът сам да се справя, може да ви се струва доста труден. Искаме да ви подскажем, какви пантофи да изберете за детската градина, на какво трябва да обърнете внимание преди да ги купите и защо е толкова важно това.

Детски пантофи за детска градина – комфортни и здравословни

Детето прекарва по няколко часа на ден в детската градина. През това време то ходи, тича и постоянно е в движение. Малките му крачета все още се оформят, затова детските пантофи за детската градина трябва да са не само удобни и леки, но и да бъдат подходящо подбрани за стъпалата на детето, както и да са безопасни. Продължителното носене на неправилно подбрани обувки, освен неудобството, може да доведе до проблеми с гръбначния стълб и коленете.

Затова, нека разгледаме основните качества, които трябва да имат подходящите детски пантофи. Обърнете внимание на изработката и материалите – те трябва да са еластични, така че да се приспособяват към движенията на детето и да не убиват. Най-добри са пантофите от естествена кожа. Кожата е проветрива и малките крачета няма да се изпотяват. Относно проветривостта на обувките, добър вариант са също детските пантофи с перфорации, които увеличават вентилацията.

За правилно развитие

Когато избирате пантофи за детската градина, обърнете специално внимание на подметките. Те трябва да са еластични, за да може крака на детето да се движи свободно, да се приспособяват към стъпалата при ходене, сядане и клякане. Противоплъзгащите гумени или каучукови подметки са най-добри. Гумата осигурява нужното сцепление с всяка повърхност.

Сега нека погледнем вътре – това също е от значение. Имам предвид стелките. Най-добре е да са кожени, защото с тях краката дишат и не се потят. Проверете също дали стелката е профилирана – против плоскостъпие. Стабилният форт на петата е важен, за да придържа стъпалото в правилна позиция, предотвратявайки изкривяването встрани.

Важна информация!

Обувките за детската градина трябва да обхващат глезена, но да са меки. По този начин глезена на малчугана ще е в стабилна позиция, но ще се движи свободно.

Подходящите пантофи са с широки и кръгли върхове – в тези модели обувки детските пръсти имат достатъчно свободно място. Важно е пръстите да са закрити. По този начин ще предпазите краката на детето си, ако напр. по време на игра го настъпи друго дете.

Пантофи за детска градина, когато детето се учи да бъде самостоятелно!

Тъй като малките деца се обуват сами в детската градина, пантофите трябва да бъдат удобни не само за носене, но и за обуване. Пантофите с велкро лепенки, които детето ви лесно ще закопчава, ще са най-добри. Благодарение на регулируемото закопчаване, те добре прилепват към крака и не се изхлузват.

За да могат децата лесно и охотно да обуват пантофите си в детската градина, трябва преди всичко да им харесват на външен вид. Пантофите за момченца с апликации на колички или известни спортисти, определено ще зарадват сина ви. Търсите обувки за Вашата малка дама? Разгледайте офертата ни от пантофи за момиченца. Моделите с изображения на животни в момичешки розов цвят ще зарадват дъщеричката ви, която ще ги носи с удоволствие. Не забравяйте, че имате възможност за безплатно връщане на купените от сайта ни обувки в рамките на 30 дни.

Автор

Agnieszka Ślęzak

Въпреки че спортните обувки и високите токчета не си пасват едни на други, точно тези видове обувки са сред любимите ми. В гардероба ми имам предимно черни дрехи и множество облекла с флорални мотиви. В личен план съм фенка на черния хумор, обичам животните и филмите на Куентин Тарантино.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.