Както сочат многобройните проучвания – външният вид е пряко свързан с това какво първо впечатление ще остави всеки след себе си, като от голямо значение са обувките. Дори се казва: „Покажи ми обувките си, за да ти кажа какъв си“. Това важи и когато говорим за интервю за работа. Много често първото впечатление може да повлияе на Вашия успех! Ето защо, когато избирате отделните елементи от облеклото си, не забравяйте за най-важното – обувките. Какви обувки да обуем, за да изглеждаме професионално? Вижте съветите на нашия стилист.

Обувките са Вашата визитна картичка. Проверете какви обувки да обуете за интервю за работа, за да се представите добре и по този начин да увеличите шансовете си за назначаване.

Първото впечатление е най-важно

Не сте сигурни как да се облечете за интервюто за работа? Правилата са много прости!

Необходимо е стайлингът ви да е удобен, комфортен и спретнат. Дрехите трябва да са изгладени, а обувките – чисти! Независимо от фирмения бранш и позицията, за която сте се подготвили, аксесоарите ви трябва да бъдат в спокойни тонове. Най-подходящи ще бъдат различните нюанси на сивото и синьото.

Стилистите съветват:

Не забравяйте, че всяка фирма има свой дрескод, затова проверете това преди интервюто. Попитайте познати или проверете на фирмения блог в интернет. Може да се окаже,че лачените обувки или обувките на ток няма да бъдат идеалния избор в случая.

Ако сте на интервю за работа за мениджърска длъжност или друга, изискваща контакт с клиенти, облечете костюм, риза с дълъг ръкав и елегантни обувки или т.нар. business formal дрескод. За дамите препоръчваме сако, пола до коляното и класически дамски черни обувки на ток.

По-малко официалният комплект в smart casual стил ще бъде идеален за тези, които кандидатстват за работа в магазин или редакция. За разговора жените могат да облекат рокля и балерини или кожени лоуфъри, а мъжете – платнени панталони и велурени мокасини.

Можете да покажете индивидуалния си стил, ако кандидатствате за работа при която се изисква креативност – напр. графичен дизайнер, стилист или гримьор.

Дамски обувки за интервю за работа

Искате да изглеждате безупречно на срещата с бъдещия си работодател? Бъдете внимателни с твърде смелите стилизации. Ако искате да се погрижите за безупречния си външен вид, към перфектното облекло изберете и подходящи обувки. Общото правило гласи: не слагайте сандали, чехли или обувки в ярки цветове и екстравагантни модели.

В такъв случай – какви обувки да изберем? Ето и най-популярните и същевременно най-добри решения.

Дамски обувки на ток

Обувките на тънък или дебел ток ще изглеждат чудесно с пола тип молив или класическа рокля с копчета.

Стилистите съветват:

Важно е, височината н токчето да е умерена, за да се движите спокойно. Прекалено високите токчета и стреса могат да се окажат лоша комбинация.

Обувките на ток ще стоят добре в комбинация с панталони тип цигара и панталони от тежко падащ плат. Достатъчно е да подберете сако и риза, за да изглеждате професионално. За по-хладните дни дамските боти на ток ще бъдат незаменими. Можете да ги комбинирате с поли “бомбички” или елегантни рокли с предно закопчаване.

209

Дамски обувки на равна подметка

Дамските обувки на равна подметка, които със сигурност можете да обуете за интервю са: балерините, мокасините, лоуфърите и обувките тип оксфорд. Тези модели ще изглеждат страхотно в комбинации с панталони, сака и дори бели тениски.

Ботушите над коляно на равна подметка можете да комбинирате с рокли с дължина до коляното. С този тип обувки краката изглеждат стройни, а като цяло ще изглеждате страхотно и сдържано.

Обувки за интервю за работа – вариант за мъже

Официалните мъжки обувки ще бъдат идеални за разговори, които изискват бизнес стил. Подходящ костюм, риза, вратовръзка, колан и официалните мъжки обувки са задължителни за стайлинга на адвокати или мениджъри. Между другото, не забравяйте, че цветът на колана трябва да бъде подбран към цвета на обувките.

210

Можете да сложите лоуфъри или велурени обувки, панталони от плат и сако, ако ви предстои разговор за работа в медийна къща или стартъп. Трябва, разбира се, да се съобразите със ситуацията и човека, с когото ще се срещате. Затова определено е по-добре да облечете класическа риза с яка отколкото тишъртка със забавен принт.

Разбира се, облеклото далеч не е всичко, но мисълта, че изглеждате подобаващо, ще ви придаде увереност и ще ви помогне да преминете през всички трудни въпроси на рекрутацията. Стискаме палци за вас! Следвайки нашите съвети, несъмнено ще ви бъде малко по-лесно.