Как най-добре да започнем новата учебна година, като вече сме студенти, а не ученици? Отговорът е много лесен (и единственият верен)от шопинг! Каквото и да решите да си купите – раница или чанта – така или иначе – ще Ви бъде необходима. Обмислете и огледайте добре преди да решите окончателно, защото не друг, а Вие ще носите на раменете си науките на великите учени.

Преди да си купите подходящата дамска чанта, помислете и за това, колко често ще Ви се налага напр. да носите лаптопа със себе си.

С раница на лекции – функционалност всеки ден!

Ако обичате удобството и сте по-скоро прагматична, купете си раница. Какво трябва да я отличава от другите чанти? Преди всичко – трябва да побира всичко! Оптималната чанта за един студент трябва да побира много неща – учебници, книги (също и формат А4), записки, козметика, а защо не и кафето. Добре ще е, ако можете да я използвате и за други пътувания като уикенд с приятели или пътуване за вкъщи.

За да не се цапа прекалено бързо, изберете модел в универсален, убит цвят. Идеални ще бъдат сивите тонове, тъмносиньото, лилавото и гнило зеленото. Преди да си купите раницата, проверете броя и вместимостта на джобовете. Те ще са важни, особено, ако сте решили да ходите и на тренировки или имате спортна дисциплина в програмата си.

136

Харесва ли Ви раницата от снимката? Други функционални модели ще намерите на obuvki.bg!

Раници с дамски стайлинг

Предпочитате аксесоари в по-елегантен стил? Изберете функционална, кожена раница, която ще разнообрази всяка, дори най-обикновената и ежедневна стилизация. Обърнете внимание, дали има и къса дръжка за носене в ръка, за да можете да я носите и като дамска чанта. Изберете си раница в универсален цвят – черно или червено, а ако искате нещо малко по-оригинално – изберете златистите и сребристите нюанси.

Ако се чудите, кои са изпробваните методи за почистване на естествена кожа – можете да прочетете повече за това в друга наша статия.

137

А може…студентска чанта?

Раниците може и да са удобни, но не всяка от нас е свикнала с тях. Ако обичате чанти и чантички – изберете функционалните модели класически и ежедневни чанти. Дамската чанта трябва да бъде издръжлива и да побира всичко. Добре е дръжките да са широки, за да не протриват. Ако сте фенка на vintage стила, идеалното решение за Вас ще бъде кожена голяма чанта.

138

Дамската кожена чанта ще е подходяща и за излизане в града

Трябва да си носите лаптопа на лекции? Изберете подходяща чанта за лаптоп. Определено не трябва да бъде обикновена т.е. черна и от плат. Подчертайте женствеността си и изберете модел в ярък цвят от естествена лицева кожа. Освен лаптопа и таблета ще съберете и записките си.

Стилистите съветват

Чантата, въпреки, че трябва да Ви служи, не трябва да бъде банална. Експериментирайте с различни модели и цветове. Кой е казал, че една студентка може да има само една чанта?

Изборът на подходяща чанта за лекции не е чак толкова труден. Преди да си купите, обаче, нужната чанта, помислете какво искате да носите в нея. Започнете новия семестър със стил, защото както е казвал белгийският дизайнер Раф Симънс – Светът на модата не познава думата стоп, затова трябва да правим така, че всеки ден да се ражда нещо красиво.

Autor

Agnieszka Bednarek

Аз съм естетка и ентусиаст на нетрадиционните комбинации и кубинките. Признавам максимата на Салвадор Дали - "основата на всички победи е... облеклото!" Всеки ден изследвам тайните на шивачеството и плетивото. Определям това, което е неопределено.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.