Мъжете по цял свят ценят мокасините-удобни като спортни обувки, като същевременно пасват идеално за официални случаи не по-малко от формалните обувки с връзки или друг вид мъжки обувки. Мокасините са най-доброто предложение за Вас, ако търсите универсални обувки, които да съчетават едновременно в стила си елегантност и непринуденост.

Вижте, как максимално да използвате потенциала на тези универсални обувки! В тази статия ще Ви подскажем, с какво облекло да носите мокасините.

Летни мъжки мокасини

Свързвате мокасините предимно с топлото време? Правилно, макар това да не е единственото им приложение, то със сигурност най-популярното! Мокасините са най-премислената алтернатива за пролетта или лятото в сравнение със спортните обувки тип кецове или съвсем ежедневните сандали. За топлото време най-подходящи ще са мокасините от кожен велур – меки и проветриви. С какво облекло е най-подходящо да ги съчетаем през лятото? Мокасините изглеждат перфектно с къси или дълги чино панталони, подгънати дънки или с ленени панталони, ризи и сака. В такава стилизация смело можете да се появите както на работа, така и да излезете вечер в града с приятели.

Внимание

Зле подбраните летни мокасини могат да създадат “ефекта на италианския Казанова”, който определено не се котира. Помнете, не комбинирайте мокасините с прекалено тесни дрехи и по възможност не носете към тях голям златен часовник.

Елегантни мъжки мокасини

4932

Мъжките мокасини успешно можете да комбинирате и с по-официални стилизации. Двуредов кариран костюм в английски стил и кафяви кожени мокасини с дебела подметка? Точно така! Мъжът, който носи мокасини вместо класически обувки с връзки или друг вид официални обувки в комбинация с добре скроен костюм, дава ясен сигнал на околните – аз съм съвременен мъж, който разбира от мода и не се стеснява от това. Черните мокасини пасват на практика към всеки цвят костюм, а кафявите пък са подходящи за костюми както от сивата и бежовата, така и от тъмно синята цветови гами.

Стилистите съветват

Ако се чудите, дали можете да носите мокасините с чорапи, най-добре се придържайте към следното просто правило – всичко може, стига дължината и дебелината на панталона да са подходящи, като не забравяте и за времето навън.

Мокасини за шофиращи или в моряшки стил?

4933

Мъжките мокасини са не само стилни и удобни, но имат и своята история! А може би сте чували за driving mocs? Даже и названието да не Ви звучи познато в момента, то със сигурност не веднъж сте ги виждали или дори ги имате в шкафчето си! Driving docs не са нищо друго, а модел мокасини за шофиращи т.е. с грайфери. Именно тези мокасини си остават най-популярните мъжки обувки от години в Италия. Поради топлия климат, те почти не слизат от краката на италианците. За да не забравяме все пак, че колите трябва някой да ги кара, нали? Тези обувки определено са най-удобният вариант за ежедневните стилизации.

Друг интересен модел, който също има своята история, са моряшките мокасини. Въпреки, че днешно време ги срещаме по-често по улиците, отколкото на палубата на някоя яхта, този модел е проект на американски мореплавател, на когото основна цел е било създаването на противохлъзгаща подметка. Точно по нея, ще познаете моряшките мокасини, тя е бяла със специфични вдлъбнатини, за да не оставя тъмни следи по палубата и допълнително за да не се хлъзга. Следващият им характеристичен елемент е тясната дълга кожена връзка преплетена около обувката, която днес е предимно декоративна, но преди е служила за допълнително пристягане на моряшките обувки. В днешно време – идеални в комбинация с летните моряшки тениски!

Носете мокасини, точно като звездите!

Няма по-добър метод от този, да заимстваш актуални комбинации от тези, които го правят най-добре. Затова, не се страхувайте да грабите с пълни шепи от стила на известните личности. Бруно Марс за своя лежерен летен стил избира подходящите за климата моряшки мокасини. Кание Уест известен с оригиналния си стрийтуеър стил носи също толкова оригиналните мокасини с бяла подметка с един от най-актуалните елементи за сезона – ресните. Най-класическите варианти предпочитат звездите от серията филми за Хари Потър – Том Фелтън, който ги комбинира с чино панталон и леко сако, а Даниел Радклиф ги съчетава с класически черен панталон и мъжки кардиган с копчета.

Виждате ли? Комбинирането на облекло към мъжките мокасини е лесно и приятно, достатъчно е само да намерите най-подходящия за себе си модел от офертата на obuvki.bg.

Автор

Ewelina Gajoch

Почитателка съм на висшата мода, но в ежедневие избирам вечния френски стил, вдъхновен от парижките инфлуенсъри. В личен план съм любителка на изкуството и по-специално на творчеството на Едуард Хопър, далечните пътешествия и Хари Потър.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.