Мъжки мокасини с костюм – какви да изберем, за да изглеждаме с класа?

2 мин.
В тази статия:

Имате проблем с различните видове костюми и макасини? А да не говорим за съчетаването им едни с други, за да изглеждате добре? Бързам да Ви помогна със съвет, какви видове мокасини към какви видове костюми си подхождат.

Мокасини в моряшки стил, penny loafers или driving mocs? Проверете какъв вид мокасини ще подхождат на Вашия костюм.

Може би названието ви се струва доста непознато, но със сигурност знаете кой вид мокасини са това т.е. с типичното ходило. Това са именно driving mocs, или мокасините за шофиращиедин от най-популярните модели мъжки обувки в Италия. Благодарение на специалната подметка тези обувки не се изплъзват от педалите, поради което те са удобни, практични и най-вече безопасни. Точно на италианците дължим най-популярния начин на носене на тези обувки – с летен памучен или ленен костюм в кежуал вариант. Смело можете да ги носите и с чино панталони и десенирани сака.

View this post on Instagram

Good morning and an Amazing start of the week to All of You! Keep on Dreaming…Smiling! Be Gentle be Generous! Peace Love and a lot of Passion! #bepositivealways #isaianapoli #corallino #isaia #sprezzatura #menwithclass #menwithstyle #stayclassy #staystrong #enjoylife #emotions #onlygoodmood #coffee #dreamers #style #smile #capri #giampaoloalliata #instagrammer #love #instamoment #whatawonderfulworld #passion #onlygoodvibes #fuckthecancer

A post shared by giampaolo (@giampaolo_alliata) on

Penny loafers са мокасини с тънка, кожена подметка и малко токче. Самата сая на обувките има напречна каишка с надлъжен отвор, в който на времето са слагали монети от едно пени. Точно на този факт, този модел мокасини дължи своето наименование.

Знаете ли, че…?

През 30-те години на миналия век, една монета от едно пени е била достатъчна, за един телефонен разговор от уличен автомат, затова джентълмените винаги са предпочитали да имат поне една такава монета със себе си. Оттам идва и наименованието на този модел мокасини.

Този тип мокасини в продължение на много години са се носели само за неформални облекла, но от края на 60-те започват да се носят и с костюми. Тези обувки са идеални за неформални костюми, предимно от вълна, лен или туид.

View this post on Instagram

No trouble staying cool in this heat ☀️ #nycsummer #linenoutfit #happyfeet #tailored

A post shared by Johannes Huebl (@johanneshuebl) on

Мокасините с пискюли бяха позабравени за известно време, но преди няколко сезона преживяха своето голямо завръщане. За момента това е най-популярния модел мъжки мокасини, които можем да видим по инстаграм или по модните блогове. С какво се характеризира този модел? Върховете им са по-остри, а шева им е с U-образна форма, който не е набръчкан, а гладък. Саята няма напречна каишка, а вместо това има два пискюла. Този вид мокасини стоят чудесно с летни костюми, но и с класически. Понастоящем се смятат за най-елегантния вариант мъжки мокасини.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post

Създател на мокасините в моряшки стил е бил Пол Спери, американски мореплавател, който е проектирал типичната подметката с жлебове, които да предотвратяват плъзгането по палубата. По същата причина, моряшките мокасини винаги са с бяла подметка – за да не драскат или цапат палубата. От самото начало до сега саята на моряшките мокасини се променя с времето. Обикновено мокасините са тъмносини или сини и имат тънка кожена каишка, преплетена в горната част на обувката, която първоначално е имала за задача допълнително да придържа обувката към крака на моряка. Това определено е най-малко елегантния вариант на мокасините, свързани предимно с летния сезон, така че носете ги само със смесени комплекти сака и панталони, както и с ленени, светли костюми.

View this post on Instagram

? Dzisiaj stawiamy na męską stylizację! Połączenie luzu i elegancji, męskich dodatków i… mokasynów Quazi! Komu się podoba??⁣ ⁣ #eobuwie #eobuwiepl #shoes #menshoes #mokasyny #quazi #buty #kochambuty #inspiration #instashoes #obuwie #męskie #męskieobuwie #casual #style #moda #fashion #modamęska #instashop

A post shared by eobuwie.pl (@eobuwie) on

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.
Препоръчано за Вас
Абонирайте се за нашия бюлетин...За да получите 18 лв. отстъпка за първи покупки!