Дали можем да наречем модата изкуство? Испанската марка Desigual доказва, че е така. Създателят ѝ Томас Майер е имал една вдъхновяваща мечта – „да облича хората по по-различен начин“. Начин, който балансира между артистичността и екстравагантността. Вижте офертата и историята на една марка, която впечатлява със своята оригиналност и богатство от цветове!

Desigual използва техниката на пачуърк и етно стила. Не само дрехите, но също обувките и дамските чанти изненадват с разнообразната текстура на материалите и необичайните кройки.

Desigual − история на марката

Историята на марката Desigual започва през 1984 г. Тогава швейцарският предприемач Томас Майер основава компания на слънчевия остров Ибиса. Скоро след това обаче той се премества в Барселона, точно до плажа Ла Балконета. Испанската марка – като никоя друга – е вдъхновена от слънцето, морския бриз и нестихващата жажда за живот.

Манел Адел оказва голямо влияние върху разрастването на компанията. Откакто той става президент на компанията през 2002 г., марката става все по-популярна и продажбите се увеличават. След него президент на компанията става Манел Ядраке, който неотдавна обяви, че се отказва от поста си.

Философията на цветната марка

Какво означава думата desigual? Думата идва от испански и може да се преведе като различен или неравномерен. Както със сигурност сте разбрали, името на марката е същността на философията на компанията. „Обличаме хора, а не тела“, е казвал Томас Майер, подчертавайки индивидуалността на личността и уникалността на всеки човек. Ако изберете дрехи, обувки и аксесоари на испанската марка, можете да бъдете сигурни, че ще се откроявате от останалите и ще привлечете вниманието с външния си вид.

Знаете ли, че…?

Desigual, проектирайки дрехите си, е работил съвместно и с цирковите артисти от канадския цирк Cirque du Soleil.

Desigual е марката на хилядите цветове. Нейните дизайнери използват пачуърк техниката (метод на шиене, при който се зашиват едно със друго малки парчета плат) в етно и бохо стил. Използват също десени като пейсли, различни кръпки и нашивки, геометрични шарки или цветя с различни размери – това са мотивите, най-често срещани в колекциите на Desigual; характерни са също асиметричните модели и неконвенционалните кройки.

Офертата на марка Desigual

В офертата на марка Desigual ще намерите не само цветни сникърси, но и кожени и платнени боти, както и младежки дамски сандали в бохо стил. Обувките много често са украсени с ресни, щампи с надписи, мъниста и нашивки с флорални мотиви. Понякога обувките на испанската марка са изработени изцяло от корк или подобен материал. Всеки съставен елемент на обувките има за задача да привлича вниманието и да крещи – „уникален съм”.

За да оцветите (и то буквално!) стила си, изберете оригиналните аксесоари Desigual. Чантите и раниците от различни тъкани подчертават Вашия оригинален подход към модата и Ви гарантират уникалност. Изключително интересни са коланите, които често са с нетипични катарами, както и портфейлите, които хипнотизират с десените и цветовете си. Desigual е есенцията на енергията и оптимизмът на нагрятата от слънцето Барселона!

Знаете ли, че…?

През 2011 г. марката Desigual е организирала нетипично намаление под заглавиетоВлез без дрехи, излез облечен”. В рамките на този хепънинг пред магазините на фирмата хората се редили на опашка облечени само по… бельо.

Desigual си играе с модата, разчупвайки стереотипите. Приемете стилзиационното предизвикателство, като изберете пъстроцветните шалове, идеални за едноцветни палта и космическите кърпи, събуждащи въображението. Искате ли да научите по какви интересни начини можете да ги връзвате? Прочетете друга моя статия по темата!

Къде можете да закупите продуктите на марката Desigual? Множество оригинални обувки и аксесоари ще намерите в офертата на онлайн магазина ни obuvki.bg. Разчупете скуката и рутината като заложите на цветовете!

Автор

Agnieszka Bednarek

Аз съм естетка и ентусиаст на нетрадиционните комбинации и кубинките. Признавам максимата на Салвадор Дали - "основата на всички победи е... облеклото!" Всеки ден изследвам тайните на шивачеството и плетивото. Определям това, което е неопределено.

Оригиналният текст на статията е преведен и адаптиран за нуждите на блога на obuvki.bg от Хенрика Рупов.